Gostivarpess.mk има потреба од практикант

Опис на работно место

 • Пишување авторски содржини и обработка на теми прилагодени од странски извори како и секојдневна координација со останатите членови на тимот
 • Самостојна работа, што покрај креативно пишување и адаптација на превод, вклучува: проверка на факти, почитување на правописните правила, обработка на фотографии и веб-уредување
 • Одржување на профилите на социјалните мрежи и комуникација со публиката
 • Останати сродни активности во склоп на работното место

Потребни способности и вештини

 • Одлично изразување на пишан македонски јазик.
 • Познавање на англиски јазик или на друг странски јазик.
 • За предност ќе се сметаат тековни или завршени студии по новинарство, македонски јазик, како и интереси блиски до темите што ги опфаќа порталот.
 • Да поседува организациски вештини, ориентираност кон тимска работа и иницијативност.
 • Да има познавање на компјутерски вештини – Microsoft Office.

Што нудиме

 • Можности за учење и напредок во кариерата
 • Обука и менторство за заедничко постигнување успешни резултати
Објавено од Gostivarpress.mk / 01.09.2022

Објавено од